Login:
Password:

Forgot password? Register

Article


20
Благодаря Ви! (Event related)
Posted 7 years ago by
Rosen    
Report




Преди да започна, смятам за важно да отбележа, че забелязах, че са правени фалшиви профили в други сървъри, носещи моето име и аватар!

За момента под името "Rosen" съм само тук, в сървър Секура и Рефюджия. В Примера имам профил под името "Your Dad" и в Инферния под името "General Radev", но навярно скоро ще станат неактивни. В Суна вече нямам профили. Други профили с името "Rosen" за момента не са мой. Ако се чудите дали някой профил е наистина мой, моля се свържете директно с мен. Благодаря ви!


1. Сървър етника - едно ново начало


Добър вечер, скъпи читатели! Тази статия ви обещах да я напиша и сега и дойде времето. Краят на сървър Етника е след 10-на дни, но от край време ние вече знаем какъв ще е резултата. Руснаците спечелиха световните битки, но аз все пак желая в тази статия да разгледам това, което НИЕ успяхме да постигнем заедно и да си припомним за най-добрите моменти от сървъра, както и да отговоря на въпроса за бъдещето ми в играта. Статията може да е малко дългичка, но възнамерявам тя да обхване естеството на нашият вече закриващ се Сървър.

Мнозина от вас вече знаят, че аз бях спрял да играя е-сим и се завърнах за началото на Етника. Завърнах се с идеята за един нов политически проект за тази игра - проект който аз нарекох Нова България. Идеята бе да създадем разбиране между различните групи в Българското общество, като по този начин се опитаме да обединим старите опитни и новите играчи и да създадем една силна онлайн държава. Ако играете от известно време, навярно помните как, с помощта на много страхотни хора, на които съм много благодарен, създадох началната организация на Българите в етника. С радост помня колко пълен със съобщения беше нашият чат и как всички търсихме информация за точно кога ще започне сървъра.

Когато реших да изготвя моят политически проект, реших, че най-добре ще бъде за нашата държава вместо да правя правителство само с "мой си хора" - да дам шанс на всеки да прояви инициатива и да се включи в редиците на кандидат-правителството, като обединяващата ни идея бе само една - много успехи и забавления за Българите в Етника! По този начин се запознах с един куп невероятни хора, които правеха играта в идните месеци много по-забавна!

Вие - Българите решихте да ми гласувате доверие и ме избрахте от Народното Събрание за Първият /Технически Вторият, защото Харли бе Служебен Президент за няколко часа / Президент на България в етника. Все още нямам думи как да се отблагодаря на вас, Българите за това, че ми повярвахте в този ключов момент. След това на преки избори ми се доверихте още 3 пъти - правейки 4 последователни мандата за мен. Не знам какво да кажа, освен, че съм поласкан, за това, че ми дадохте тази уникална възможност.

2. Какво постигнахме заедно?


Аз може да съм бил Президента, но според мен, успехите ни тук не са мой, а са наши.

Всеки един от Вас даде по нещо от себе си - от министрите, които безотказно следяха пазарите за да поддържат валутата и провеждаха конференции, Българските Депутати, които създадоха своята репутация като най-бързите в целият сървър, с рекордното гласуване на Война за под 1 минута, нашите Танкове, които едвам-едвам намираха време измежду ангажиментите си да ударят в ключови за нас битки, до всички Вие, които влизахте в играта ден след ден, работихте в Българските фирми, борехте се за Българските Военни Отряди, които станаха едни от най-силните в сървъра и всички вие - които допринесохте по Ваш собствен начин към добруването на нашата виртуална родина! Без вас - нищо не би било възможно!



Така изглеждаше България тук в този сървър и това е постижението на всички вас!

Това което ние постигнахме - първо преди всичко - бе единството. Играхме отборно, един за всички и всички за един. Не си правихме мръсно, а си помагахме. Създадохме среда, в която новите играчи да искат да продължат да играят и благодарение на което демострирахме един факт - че Българите са силни, когато са единни! За разлика от други сървъри, ние тук бяхме корава сила, една от най-големите на света. Учредихме първият съюз на сървъра и бяхме в лидерска позиция из международните отношения.

Разбира се...всички знаете какво се случи. Руснаците, които бяха страшно добре организирани сипеха раздор из държавите, като насъскваха една срещу друга всички останали световни сили, а след това използваха слабостите им, за да ги превземат! Знаем какво се случи - те в края на краищата успяха. Но знаете ли, за какво можем да се гордеем?


България бе бастион за надеждата на сървъра - докато други държави около нас се разпадаха, ние стояхме твърди и отговаряхме упорито на силните удари на Руснаците. Получихме подкрепата от държави от всичките краища на картата и България бе една от последните велики сили да падне, като след нас останаха само "съюзниците" на Русия, която в последствие ги предаде и превзе!

България се би до последно, за разлика от други държави, които се опитваха да се подмажат на враговете си, които предадоха свойте верни приятели, за да се бият на страната на Русия, ние остоявахме една и съща позиция от началото до краят! Докато другите държави предадоха свойте съюзници, за да се подмажат на Русия, която в последствие предаде тях, ние се борихме до края и паднахме с честта си!

А може би и най-важното - ЗАБАВЛЯВАХМЕ СЕ! Докато другите избягваха епичните битки - ние ги водихме! Показахме, че не ни е страх от предизвикателство и следователно помня много забавни и близки битки, пълни с адреналин! Нямах търпение да вляза в е-сим, за да видя как можем да отговорим на врага. Бях на ръба на стола си, удряйки в последните 10 сикунди на последният рунд в ключова битка, като никой не знаеше резултата предварително. Всеки ден имахме нови битки, нови предизвикателства и заради това този сървър беше толкова забавен за мен!





3. Крайната сметка на Етника

И какво можем да извлечем от всичко това? Вярно, не успяхме да станем номер 1 в света. Вярно, евентуално и нас последва съдбата на останалите държави. Вярно, Русия спечели световната война. Но това не значи, че е било напразно. Напротив. Според мен този сървър бе успех за нас. Успех за Българското общество! Ние доказахме, че МОЖЕМ да играем заедно дори и във временните сървъри, където типично сме имали трудности. Показахме на новите играчи, че Българското общество в Е-сим е пълно с възможности за тях и че умеем да преодоляваме всякакви трудности.

Ако питате мен моят политически проект постигна своята цел. Не, целта му не беше аз да бъда Президент за възможно най-дълго време, нито да меря сили с други играчи. Целта му беше да обединим българското общество за новият сървър. До тогава, всички казваха, че нямало как да стане, че не сме могли. Преди да започне сървъра се водеха преговори из някои държави, за това как да се разделят районите на България из техните империи. Ние им показахме, че сметките им няма да излезнат точно така.

За мен в личен план, етника бе голям успех. Освен това, че успяхме да се обединим, без раздори определено е успех. Освен това, аз се запознах с толкова много уникални хора, които иначе не бих и познавал. От начало си мислих, да ги напиша поименно, но те са толкова много, че няма да ми стигне лимита на буквите в статията!

4. Какво следва?

Някои от вас са ме питали, защо не се пробвам да създам подобен политически проект в някой друг сървър. Отговорът е, защото според мен, за да може обществото ни да продължава успешно, то трябва да умее да се мени и да дава шанс на всичките си членове да реализират своите идеи. За мен победата в е-сим не означава постоянна власт, а обединение на обществото и по същият начин, по който още през Октомври 2016 ми дадохте невероятната възможност да реализирам своята визия като Президент, искам аз сега да дам тази възможност на някой друг.

За това, още когато стана ясно, че Русия е победителка в този сървър, аз реших, че най-добре за Българското общество ще е да дам на някой друг да заеме поста ми - за да може да опита възможностите на президентстото и да натрупа важен опит в управлението, което да реализира в бъдещи сървъри. Кой ще бъде този "друг" - оставих да решите Вие, в директните избори, като не заемах позиция по въпроса.

В Сървър Рефюджия - реших да не се намесвам в политиката изобщо, а в последствие дарих всичките си ресурси на държавата.

А вече времето ми за играта започна да намалява, което ще рече, че смятам да се пенсионирам. Отново . За колко време - все още не знам. За мен, най-забавната част от играта е социалната - това да градиш приятелства, да се запознаваш с нови и интересни хора, с това да се стремиш да помиряваш скараните и да създаваш единно общество. А това отнема време - и както знаете, в края на краищата не бива да забравяме и за реалният живот.




5. Последни думи

Надявам се, че съм успял да Ви представя забавен сървър Етника по времето, по което бях Президент и искам специално да благодаря на всички Българи за страхотното изкарване в този съврър! За мен, етника беше една легендарна битка. Всяка сутрин с нетърпение чаках да отворя страницата, за да видя новите развития, да си пиша в незабравиммият спам чат и да мисля за нови решения на новите предизвикателства, които стояха пред нас.

Вие ми се доверихте, за което съм ви вечно благодарен! Вярно е, че не съм бил перфектен и никога не съм се имал за такъв, но винаги давах всичко от себе си и се надявам да съм допринесъл с нещо добро към вашето изживяване в сървъра. Без Вас, нямаше да мога да направя нищо от това!

БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ВСИЧКО!

Искренно Ваш

-Росен


Previous article:
[EN] - The End of Ethnica - Could it have been prevented? (7 years ago)

Next article:
[EN] Thank you and Goodbye! + Nostalgia + Bonus (7 years ago)

E-Sim
Free strategy browser game.
This server is closed

 160+ Countries
 ~40k active users
 15 seconds to register

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Epica | Versa | Chimera | esim political game
Play on